Δύο μήνες έμειναν μέχρι τον απόπλου του εξάμετρου "Barracuda" για τον γύρο της Ευρώπης.

barracuda5.98Από την δημοσίευση της πρώτης ανακοίνωσης για την προσπάθεια να πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι ο γύρος της Ευρώπης με ένα εξάμετρο φουσκωτό σκάφος "BARRACUDA" και τετράχρονο κινητήρα YAMAHA 175 h.p., έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό υπήρξαν οι ακόλουθες εξελίξεις.

1. Ο Γιώργος Πολυχρονίου αποφάσισε να περιληφθεί το περιοδικό "Boat and Fishing" στους χορηγούς επικοινωνίας, μαζί με το διαδικτυακό περιοδικό www.followjoseph.com

2. Ο κ. Μάνος Νιφλής υπεσχέθη ότι το "Enikos.gr" θα είναι, επίσης, χορηγός επικοινωνίας.

3. Ο "Λεριακός Όμιλος Σκαφών", που έχει θέσει υπό την αιγίδα του το ταξίδι "Στα χνάρια του Ιάσονα", ετοιμάζει εντυπωσιακή υποδοχή στο σκάφος και στο πλήρωμα όταν καταπλεύσουν στο Λακκί της Λέρου, από όπου θα ξεκινήσει επισήμως το ταξίδι.

4. Τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εθνικής Αμύνης και Τουρισμού έχουν ήδη θέσει υπό την αιγίδα τους το εγχείρημα, ενώ τα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία θα αναλάβουν να επιλύσουν όποιο τυχόν πρόβλημα ανακύψει κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

5. Η εταιρεία "ALEX MARINE" του κ. Αλέξανδρου Ζαχαριάδη θα προμηθεύσει τον εξοπλισμό του σκάφους (vhf, gps, πυξίδα, 12βολτο ψυγείο, άγκυρα κ.λπ.).

6. H εταιρεία ΚΥΡΙΑΖΗΣ Σ & Α ΟΕ θα προμηθεύσει τις μπαταρίες, τον inverter και τον φορτιστή των μπαταριών.

7. Ο φαρμακοποιός κ. Στέλιος Κακαγιάννης θα προσφέρει ένα πλήρες φαρμακείο.

8.Την τέντα πλεύσης και το πλήρες κάλυμμα του σκάφους θα προσφέρει η εταιρεία "ΑΦΟΙ ΤΗΛΙΓΑΔΑ".

9. Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν τα καύσιμα από εταιρεία πετρελαιοειδών και η χορηγία επικοινωνίας από τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας.

10. Το σκάφος θα εκτεθεί στο περίπτερο της "BARRACUDA" κατά την διάρκεια της έκθεσης "BOAT and FISHING", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο "HELLEXPO" της Λεωφόρου Κηφισίας από 16-18 Μαρτίου 2018.

11. Τον κυβερνήτη του σκάφους, δημοσιογράφο-εικονολήπτη Ιωσήφ Παπαδόπουλο, θα συνοδεύσουν στο ταξίδι (εναλλάξ) ο φωτογράφος-εικονολήπτης Γιώργος Νίκας και ο δημοσιογράφος-φωτογράφος Μπάμπης Κωνσταντάτος.