Λειψοί. Η απεικόνιση ενός μοναδικού τόπου από ψηλά!

Χειριστής drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

lipsi2Οι Λειψοί είχαν την τύχη να διοικηθούν επί τέσσερις τετραετίες από έναν ικανότατο Δήμαρχο, τον Σπύρο Μπενέτο, ο οποίος σήκωσε το νησί στις πλάτες του και το εκτίναξε προς τα εμπρός με τις επιλογές και τις ενέργειές του. Από τότε είχα να πάω στον πανέμορφο αυτό τόπο που φιλοξένησε, εκτός των άλλων, και τον εγκέφαλο της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Ακόμη στέκεται το σπίτι του στο ύψωμα, δίπλα στο υπέροχο σχολικό συγκρότημα. Μόνο που δεν είναι πια βαμμένο κόκκινο και δεν του ανήκει, καθώς οι νεοι ιδιοκτήτες του το έβαψαν στο φυσιολογικό χρώμα του νησιου. Το λευκό.

 

monodendriΤον Σπύρο Μπενέτο διαδέχθηκε πριν από τέσσερα χρόνια ο γυμναστής Φώτης Μάγγος, ο οποίος συνεχίζει με την ίδια επιτυχία το έργο του προκατόχου του. Και είναι πράγματι άξια θαυμασμού αυτά που έχουν γίνει, και συνεχίζουν να γίνονται, σ' αυτη τη μαγική γωνιά του ανατολικού Αιγαίου. Απόδειξη πως όλα είναι θέμα έμπνευσης, πολιτικής επιλογής και συνεχούς προσπάθειας και δράσης. Όταν συμπέσουν αυτά τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο εφ' όσον η κεφαλή είναι υγιής και οι δημότες ανταποκρίνονται ενωμένοι.

tourkomnimaΉθελα πολύ να επισκεφτώ και πάλι τη Λειψώ, όπως κανονικά λέγεται το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, και να την απαθανατίσω από ψηλά. Είπαμε, έχω κόλλημα πια με το drone και δεν το κρύβω. Δείτε λοιπόν το βίντεο που ακολουθεί και, πιστέψτε με, αξίζει να πάτε κι' εσείς στο υπέροχο αυτό νησί με τις όμορφες παραλίες, το καθαρό περιβάλλον και το ρεσιτάλ της ανακύκλωσης.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" για το όμορφο ταξίδι και τον Δήμαρχο του νησιού κ. Φώτη Μάγγο για τη ζεστή φιλοξενία του.