Το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Βουνιού και ο παππά Γιώργης Μαλτέζος.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

agiosgeorgiosvounΉταν η τρίτη φορά που έφθασα στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Βουνιού στο Καστελλόριζο. Την πρώτη με τα πόδια τον Μάρτη του 2003 μαζί με τον Γρηγόρη Οικονόμου, τη δεύτερη πριν από δύο εβδομάδες, επίσης με τα πόδια, και την τρίτη με το αυτοκινητάκι του παππά Γιώργη Μαλτέζου, ο οποίος μας ξενάγησε στα ενδότερα αφού πήρε πρώτα τα κλειδιά από τον... ταξιτζή του νησιού!

Ευχάριστη πάντως η έκπληξη φέτος αφού, ναι μεν η πόρτα του μοναστηριού ήταν κλειδωμένη, το ίδιο το μοναστήρι όμως αναστηλώθηκε και διεσώθη. Για πόσο χρόνο; Άγνωστο έτσι όπως είναι κλειδωμένο και έρημο.

Περισσότερα...

Η μυστηριώδης Πούγκα των Γερμανών στην Αγία Γαλήνη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

poygkaΌλες οι προσπάθειες που κατέβαλα προκειμένου να αντλήσω πληροφορίες για την Πούγκα της Αγίας Γαλήνης, τόσο από τους ντόπιους όσο και από το διαδίκτυο, απέβησαν άκαρπες.

Περιορίστηκα λοιπόν σε κάποια μισόλογα για τη μυστηριώδη αυτή υπόγεια σήραγγα η οποία ξεκινά από την παραλία της Αγίας Γαλήνης και εκτείνεται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι παράλληλο προς το έδαφος και μετά από μια μικρή σχετικώς δαιδαλώδη πορεία καταλήγει σε αδιέξοδο.

Περισσότερα...

Είμαι κούκλα (και από ψηλά) και με λένε Ερμιόνη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

ermioniΠέρασε πολύς καιρός από τότε που πήγαμε τελευταία φορά στην Ερμιόνη και είχαμε ξεχάσει πόσο όμορφος οικισμός είναι. Η τωρινή μας επίσκεψη στην όμορφη αυτή περιοχή έγινε με αφορμή την συνέντευξη που ήθελα από καιρό να πάρω on camera από τον ζωντανό θρύλο της ταχυπλοίας και της ναυπηγικής Αρτέμη Αννίβα.

ermioni2Η Ερμιόνη είναι αυτό που λέμε κωμόπολη-κούκλα. Συνδυάζει αρμονικά το πράσινο με τη θάλασσα, διαθέτει μαρίνα και ασφαλές αλιευτικό καταφύγιο, τόσο στη μια πλευρά της χερσονήσου που καταλαμβάνει, όσο και στην άλλη, και είναι πεντακάθαρη, με πληθώρα ελκυστικών χώρων εστίασης και διανυκτέρευσης. Μακριά από χαμηλοσυνταξιούχους πάντως αυτές οι πολυτέλειες. Εμείς δεν αλλάζουμε το εποχούμενο τσαντήρι μας ούτε με το πολυτελέστερο ξενοδοχείο και εστιατόριο!

Περισσότερα...

Κορωνίδα. Το νησί του Λιβανού (και από ψηλά).

koronidaΗ Κορωνίδα είναι νησίδα που βρίσκεται μπροστά από το λιμάνι της Κοιλάδας στην περιοχή της Ερμιονίδας. Είναι πεδινό καταπράσινο νησάκι, ιδιοκτησίας σήμερα του εφοπλιστή Λιβανού. Πιστεύεται πως στην νησίδα Κορωνίδα οφείλει την ονομασία του το γειτονικό Κρανίδι, ονομασία που προέκυψε από παραφθορά του Κορωνίδα σε Κρανίδα και στην συνέχεια σε Κρανίδι. Το όνομα αυτό έφτασε να προσδιορίζει και την ευρύτερη περιοχή της νησίδας και τελικά πέρασε στον οικισμό του Κρανιδίου που χτίστηκε στην περιοχή τον 15ο αιώνα, ο οποίος διατήρησε αυτή την ονομασία. Στο νησί διαμένουν τέσσερις κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Η Κορωνίδα ανήκει στον δήμο Κρανιδίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Κοιλάδας. Στην ακτή απέναντι από την νησίδα βρίσκεται το σπήλαιο Φράγχθι.

Πηγή πληροφοριών : https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1_%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82_(%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%82

Drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Παλιά πόλη και Ενετικό λιμάνι Χανίων. Χάρμα ιδέσθαι από ψηλά!

Χειριστής drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xania2xania3Ό,τι και αν γράψω για την παλιά πόλη και το Ενετικό λιμάνι των Χανίων, θα είναι φτωχό. Ολόκληρη η περιοχή αυτή αποπνέει την ιστορία και τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής. Όση ώρα και αν καθίσεις σε μια από τις καφετέριες ή σε ένα από τα παγκάκια της προκυμαίας, δεν θα χορτάσεις ποτέ τον αέρα, τη μυρωδιά, τις εικόνες και τις αναμνήσεις που απλόχερα σκορπά γύρω της αυτή η πανέμορφη πόλη. Και επειδή, καθώς λένε, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί.

Αρμάθια. Ένας μαγικός τόπος στο νοτιοανατολικό Αιγαίο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

marmara1Η νησίδα Αρμάθια αποτελεί τμήμα ευρύτερου νησιωτικού συμπλέγματος, βορείως της Κάσου, γνωστού με την ονομασία Κασονήσια.

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίον η Φύση προίκισε τις αμμουδιές και τη θάλασσα των Αρμαθιών, καθιστώντας την παραλία στα Μάρμαρα ως μια εκ των καλυτέρων παραλιών του Αιγαίου, αν όχι την καλύτερη! Απεκατέστησε θαρρείς μ' αυτόν τον τρόπο η Φύση την αδικία στέρησης της Κάσου με αμμουδερές παραλίες! Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και οι παραθεριστές της γειτονικής Καρπάθου, με τις πολλές αμμουδερές παραλίες, έρχονται με κάθε πλωτό μέσο για να κολυμπήσουν στη θάλασσα των Αρμαθιών όταν ο καιρός το επιτρέπει!

Περισσότερα...

Χαλκίδα αφ' υψηλού και πανέμορφη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

porthmosΧθες, που λέτε, πετάχτηκα με το παπί μέχρι τη Χαλκίδα. Μη γελάτε, ναι με το παπί πήγα. Ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος, άλλωστε, και το κόστος, μαζί με τα καύσιμα και τα διόδια της Αττικής Οδού, δεν ξεπέρασε τα 10 ευρώ. Εξ άλλου έχω πάει και μακρύτερα με το παπί. Μέχρι το Άγιο Όρος, ας πούμε.

Δεν χρησιμοποίησα πάντως την Ιωνία Οδό. Αφ' ενός μεν γιατί δεν θέλω να τα ακουμπάω σε μεγαλοεργολάβους, που χρεώνουν τα αυτοκινούμενα σαν... πούλμαν, αφ' ετέρου γιατί ο παλιός δρόμος είναι πιο γραφικός και πιο σύντομος όταν ταξιδεύεις με το παπί. Γιατί; Πρώτον γιατί με το παπί δεν υπερβαίνω, κατά κανόνα, την ταχύτητα των 80 χιλιομέτρων την ώρα, αφ' ετέρου γιατί ο παλιός δρόμος (από την παράκαμψη του Αγ. Στεφάνου) είναι συντομότερος κατά 3 χιλιόμετρα.

Περισσότερα...

Αμοργιανές χειμωνιάτικες αντιθέσεις και φτερουγίσματα.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xozoviotissaΚακή, από πλευράς καιρικών συνθηκών, εποχή διαλέξαμε για να πάμε αυτή τη φορά στην Αμοργό. Οι ουρανοί έμειναν ανοιχτοί τις 5 από τις 7 ημέρες που μείναμε συνολικώς στο νησί, με τους θυελλώδεις ανέμους, τη βροχή και το χαλάζι να μη μας επιτρέπουν να ξεμυτίσουμε σχεδόν απ' το αυτοκινούμενο!

choraamorgouΣε μια μικρή ανάπαυλα των ισχυρών ανέμων και της βροχής ξαμολύθηκα λοιπόν να κάνω τα πλάνα που ήθελα με το drone, καθώς για την Αμοργό έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ την έχω απαθανατίσει άλλες τόσες δημοσιεύοντας εικόνες τραβηγμένες απ' το ύψος των ματιών : https://www.ribandsea.com/travels/880-2013-01-22-17-26-18.html

Περισσότερα...

Ναξιώτικες χειμωνιάτικες πινελιές.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

chora2Είναι τελικώς εντελώς διαφορετική εμπειρία να πηγαίνεις στα νησιά μεσούντος του χειμώνα. Τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά, οι δρόμοι βιώνουν τη μοναξιά τους, τα παντζούρια των περισσότερων σπιτιών είναι  σφραγισμένα, λιγοστοί οι άνθρωποι που κυκλοφορούν στους δρόμους.

portaraΚαι όμως! Τα νησιά του Αιγαίου είναι όμορφα κάθε εποχή του χρόνου! Θα έλεγα μάλιστα ότι για τους κατόχους αυτοκινούμενων τροχόσπιτων ο χειμώνας προσφέρεται περισσότερο καθώς όλα είναι πιο εύκολα γι' αυτά τα ευμεγέθη οχήματα. Η στάθμευση στα καλύτερα οικόπεδα, δίπλα στην παραλία ή στο κέντρο ενός γραφικού ορεινού οικισμού, είναι πανεύκολη και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, ενώ η ησυχία για έναν ξεκούραστο ύπνο, δεδομένη.

Περισσότερα...

Ανασκόπηση του 2018 από ψηλά.

Χειριστής drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

lipsi2Το 2018 ήταν ο πρώτος χρόνος, στους 12 μήνες του οποίου κατάφερα να φτιάξω τις σχέσεις μου με το Mavic Pro της DJI και να τραβήξω κάποια αξιοπρεπή εναέρια πλάνα στα νησιά που επισκεφτήκαμε. Τα πλάνα της Νισύρου τραβήχτηκαν το 2017, και υπάρχει σ' αυτά ένα πρόβλημα. "Χύνεται" ο... ορίζοντας. Ήταν τότε που στην περιοχή του ηφαιστείου ένα αδέσποτο τετράποδο ενοχλήθηκε από τον θόρυβο του drone, του επιτέθηκε τη στιγμή της προσγείωσης και ξεσυντόνισε τον ορίζοντα της κάμερας! Έδειξα πάντως ανοχή απέναντι στον εαυτό μου και συμπεριέλαβα τα πλάνα αυτά στην ανασκόπηση του 2018.

psaraΣτο βίντεο αυτό περιλαμβάνονται εναέρια πλάνα από τα νησιά του Άη Στράτη, των Αρκιών, του Μαραθιού, της Κιμώλου, της Λήμνου, της Μήλου, των Οινουσσών, της Νισύρου, της Τήλου, των Λειψών και της Χίου, ενώ υπάρχουν και μερικά επιλεκτικά πλάνα της Πέτρας, της Μήθυμνας και της Σκάλας Καλλονής από το νησί της Λέσβου. Το βίντεο ολοκληρώνεται με πλάνα της Παλαιάς Επιδαύρου, της Ερέτριας, του Ναυπλίου και του κάστρου της Καζάρμας, τα ερείπια του οποίου βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Παλαιάς Επιδαύρου και Ναυπλίου.

Περισσότερα...

Σύντομη περιπλάνηση σε πέντε οικισμούς της Λέσβου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

petraΑποβιβαστήκαμε για άλλη μια φορά στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μερικές ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, χάρις στα δωρεάν εισιτήρια που παρέχει σε μας και το αυτοκινoύμενο η "Blue Star Ferries". Αυτή τη φορά είχα συγκεκριμένη αποστολή. Να βιντεοσκοπήσω το ψάρεμα των χάβαρων (ένα είδος άγριου μυδιού, από αυτά που διαθέτει πολλά ο Κόλπος της Καλλονής), καλεσμένος του Προέδρου των Επαγγελματιών Αλιέων Λέσβου Παναγιώτη Νανίδη.

Περισσότερα...

Στον Προφήτη Ηλία Κορωπίου και στο Ιερό του Ομβρίου Διός και του Προοψίου Απόλλωνος.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

profitisiliasΜην κοιτάτε πώς άλλαξε ο καιρός ξαφνικά την ημέρα των Χριστουγέννων. Χθες, παραμονή, ήταν χαρά Θεού. Στους πρόποδες του "τρελού" (Υμηττός) βρισκόμαστε άλλωστε, ό,τι καιρό θέλει κάνει!

Λιακάδα λοιπόν, ελαφρύ αεράκι, λαμπερός καιρός, καβάλλησα κι' εγώ το παπί και τράβηξα μέχρι τις ανατολικές παρυφές του "τρελού", εκεί που ξεκινάει το μονοπάτι για τον Προφήτη Ηλία, το Ιερό του Ομβρίου Διός και του Προοψίου Απόλλωνος. Ήταν κάπως ανηφορικό το μονοπάτι, με κάποια σημεία του να προβληματίζουν ελαφρώς για την επιστροφή, λόγω του αμμοχάλικου, αλλά όλα καλά με τους σφυγμούς να μην ξεπερνούν τους 160. Όχι πολύ άσχημα για την ηλικία μου.

Περισσότερα...

Λειψοί. Η απεικόνιση ενός μοναδικού τόπου από ψηλά!

Χειριστής drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

lipsi2Οι Λειψοί είχαν την τύχη να διοικηθούν επί τέσσερις τετραετίες από έναν ικανότατο Δήμαρχο, τον Σπύρο Μπενέτο, ο οποίος σήκωσε το νησί στις πλάτες του και το εκτίναξε προς τα εμπρός με τις επιλογές και τις ενέργειές του. Από τότε είχα να πάω στον πανέμορφο αυτό τόπο που φιλοξένησε, εκτός των άλλων, και τον εγκέφαλο της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" Αλέξανδρο Γιωτόπουλο. Ακόμη στέκεται το σπίτι του στο ύψωμα, δίπλα στο υπέροχο σχολικό συγκρότημα. Μόνο που δεν είναι πια βαμμένο κόκκινο και δεν του ανήκει, καθώς οι νεοι ιδιοκτήτες του το έβαψαν στο φυσιολογικό χρώμα του νησιου. Το λευκό.

Περισσότερα...

Τήλος. Μαγεία από ψηλά!

Χειριστής drone - Editing : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kastgroagiosantonisΕίναι αλήθεια ότι από τότε που έμαθα να χειρίζομαι αξιοπρεπώς το drone - γιατί απέχω πολύ ακόμη από το να μπορώ να ισχυριστώ ότι το χειρίζομαι τέλεια - κατάλαβα πόσο πολύτιμο εργαλείο είναι στην απεικόνιση ενός τόπου από ψηλά. Και αν ο τόπος αυτός, όπως η Τήλος επί παραδείγματι, είναι όμορφος θαυμάζοντάς τον από το ύψος ενός κανονικού ανθρώπου, γίνεται αυτομάτως μαγικός όταν τον θαυμάζει κανείς από ψηλά. Είχα βεβαίως το προνόμιο να πετάξω πέρυσι πάνω απ' την Τήλο με το ιπτάμενο φουσκωτό, είναι όμως εντελώς διαφορετικό να έχεις τη δυνατότητα να απαθανατίσεις το τοπίο με τα χέρια ελεύθερα, χωρίς να πρέπει να πιλοτάρεις συγχρόνως το ιπτάμενο http://www.ribandsea.com/travels/3139-san-deis-tin-tilo-apo-psila-me-iptameno-fouskoto.html

Περισσότερα...

Προσκύνημα στους Αρκιούς και στο Μαράθι από θαλάσσης και αέρος!

Χειριστής drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

arkiΔεν ήταν επίσκεψη αυτή που κάναμε στους Αρκιούς και στο Μαράθι στις αρχές Νοεμβρίου. Προσκύνημα ήταν. Τόποι μαγικοί και τα δύο μικρονήσια, που παίρνουν για τον επισκέπτη τους χειμωνιάτικους μήνες τη μορφή του επίγειου παράδεισου.  

Με ένα καιρό καλοκαιριάτικο, αλλά χωρίς μελτέμι, επιβιβαστήκαμε στο "Νήσος Κάλυμνος" και αποπλέοντας από τους Λειψούς φθάσαμε στους Αρκιούς μέσω Πάτμου. Γνωστές και αγαπημένες φιγούρες στην υποδοχή η κυρία Μαρία Κάβουρα, ο αδελφός της Στέφανος και ο "Κατσαβίδης". Δεν ήταν απασχολημένοι με τους καλοκαιρινούς επισκέπτες και τα σκάφη που στοιβάζονται στο μικρό λιμάνι του νησιού κι' έτσι μπορέσαμε να συζητήσουμε για όσα έγιναν από την τελευταία φορά που τους είδα. Δεν πάει και πολύς καιρός άλλωστε. Τον περασμένο Ιούνιο ήμασταν πάλι εδώ με τον Γιώργο Νίκα και το δεκάμετρο του Σταυρουλάκη.

Περισσότερα...

Παλαιά Επίδαυρος με το μάτι του... Mavic.

Χειριστής drone - Editing : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

palea.epidavrosΤο σήριαλ των εναέριων περιπλανήσεων του Mavic συνεχίζεται με την καταγραφή της Παλαιάς Επιδαύρου και του αρχαίου θεάτρου της. Μια Ελλάδα ταλαίπωρη, ασθμαίνουσα, παραπατώντας μέσα σε ένα μονοπάτι με δυσδιάκριτη έξοδο διαφυγής, αλλά πάντα όμορφη, τόσο όμορφη!

Μια χώρα όμορφη που κατοικείται ωστόσο από ανθρώπους που τσακώνονται μεταξύ τους περί όνου σκιάς, βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου, και φαίνονται ανίκανοι να μοιράσουν δύο γαϊδάρων άχυρα. Όταν πάντως τα βλέπει κανείς όλα αυτά από ψηλά, τα προβλήματα αμβλύνονται, οι ασχήμιες εξαφανίζονται!

Craig και Daniela. Διέσχισαν την Ευρώπη με "κανονικά" ποδήλατα!

Κάμερα - Drone - Editing : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

craig.danielaΣυνάντησα τον Craig Ross, λογιστή από την Αυστραλία, και τη Daniela, επίσης λογίστρια αλλά από την Βουλγαρία, στο camping "Γλάρος" της Κινέττας όπου σταματήσαμε για λίγο, όχι για να κατασκηνώσουμε, αφού είμαστε λάτρεις της ελεύθερης κατασκήνωσης, αλλά για να πούμε ένα "γεια" στους καλούς μας φίλους Γιάννη Παραδεισιάδη και Βάνα Χιώτη.

Ο Craig και η Daniela, λοιπόν, λατρεύουν την ποδηλασία. Τους πέτυχα πάνω στην ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν και δεν έχασα την ευκαιρία να τους πιάσω την κουβέντα.

Περισσότερα...

Φρούριο Καζάρμας, Καστράκι και Μυκηναϊκή γέφυρα με ξεναγό τον Αγγελή Ρούμπο.

Επιμέλεια βίντεο - Χειρισμός drone : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Κοντά στα χωριά Γιαννουλαίϊκα και Αρκαδικό, του Δήμου Επιδαύρου, υπάρχει ό,τι απέμεινε από το φρούριο της Καζάρμας, το Καστράκι, ένα Μυκηναϊκό τάφο και μια εκπληκτική Μυκηναϊκή γέφυρα. Ξεναγός μου ο συνταξιούχος τεχνικός της ΕΘΕΛ Αγγελής Ρούμπος, ο οποίος προσεφέρθη να με οδηγήσει στα μονοπάτια που καταλήγουν στα εγκαταλελειμμένα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία αυτά ευρήματα, που χρονολογούνται από το 2.000 περίπου π.Χ.

Περισσότερα...

Ο Άη Στράτης άνωθεν.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

aistratisΕίναι ευλογία να μπορεί να ταξιδεύει κανείς στο Αιγαίο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έχω επισκεφτεί μέχρι σήμερα κάθε νησιωτική γωνιά αυτής της υπέροχης θάλασσας και ιδιαιτέρως προνομιούχο (καθότι συνταξιούχος) που μπορώ να την ταξιδεύω ακόμη χάρις στην ευγενική προσφορά των ακτοπλοϊκών εταιρειών ΑΝΕΚ LINES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και ZANTE FERRIES οι οποίες μου παρέχουν δωρεάν εισιτήρια για τη μεταφορά δύο ατόμων και ενός αυτοκινούμενου.

Κάλυψα μέχρι τώρα όλα σχεδόν τα νησιά από ξηράς και θα ήθελα, όσο είμαι καλά και συνεχίζω να έχω τη στήριξη των ακτοπλοϊκών εταιρειών, να τα καλύψω και από αέρος. Έκανα ήδη αρχή με τη Χίο, τις Οινούσσες, τα Ψαρά, τη Σίφνο, την Κίμωλο, τη Μήλο και προσφάτως "πέταξα" πάνω απ' τον Άη Στράτη και τη Λήμνο. Τα δύο τελευταία βιντεάκια δεν τα έχω ανεβάσει ακόμη στο YouTube καθώς είμαι αποκλεισμένος στη Λήμνο, εδώ και μια εβδομάδα, περιμένοντας να λήξει το απαγορευτικό και να έρθει να με μαζέψει το "Express Πήγασος" της "Hellenic Seaways". Εκτός του αποκλεισμού είναι και η σύνδεση στο διαδίκτυο ασθενής για ανάρτηση μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο.

Περισσότερα...

Το νησί της μαστίχας αφ' υψηλού.

Χειριστής drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

lagkadaΚαι ήρθε η σειρά της όμορφης Χίου. Ήρθε η ώρα να πετάξω πάνω απ' τα Μαύρα Βόλια, τον Ανάβατο, τη Λαγκάδα, τα Καρδάμυλα, την Αγία Ερμιόνη, την Αγία Μαρκέλλα, το Λιθί, τη Βολισσό και τα Μαστιχοχώρια.

Και γι' αυτή την όμορφη ανατολίτισσα του Αιγαίου έχω γράψει στο παρελθόν. Και αυτή την έχω φωτογραφίσει. http://www.ribandsea.com/travels/171-2009-09-17-06-39-39.html

Περισσότερα...