Χαλκίδα αφ' υψηλού και πανέμορφη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

porthmosΧθες, που λέτε, πετάχτηκα με το παπί μέχρι τη Χαλκίδα. Μη γελάτε, ναι με το παπί πήγα. Ο καιρός ήταν ανοιξιάτικος, άλλωστε, και το κόστος, μαζί με τα καύσιμα και τα διόδια της Αττικής Οδού, δεν ξεπέρασε τα 10 ευρώ. Εξ άλλου έχω πάει και μακρύτερα με το παπί. Μέχρι το Άγιο Όρος, ας πούμε.

Δεν χρησιμοποίησα πάντως την Ιωνία Οδό. Αφ' ενός μεν γιατί δεν θέλω να τα ακουμπάω σε μεγαλοεργολάβους, που χρεώνουν τα αυτοκινούμενα σαν... πούλμαν, αφ' ετέρου γιατί ο παλιός δρόμος είναι πιο γραφικός και πιο σύντομος όταν ταξιδεύεις με το παπί. Γιατί; Πρώτον γιατί με το παπί δεν υπερβαίνω, κατά κανόνα, την ταχύτητα των 80 χιλιομέτρων την ώρα, αφ' ετέρου γιατί ο παλιός δρόμος (από την παράκαμψη του Αγ. Στεφάνου) είναι συντομότερος κατά 3 χιλιόμετρα.

 

neagefyraΘα με ρωτήσετε τι μου ήρθε και πήγα ξαφνικά στη Χαλκίδα. Δεν θα σας πω τώρα. Θα σας το εξηγήσω στο αμέσως επόμενο άρθρο μου για να έχει πιο σασπένς η υπόθεση. Αποφάσισα πάντως, μια και ο καιρός ήταν εξαιρετικός, να πάρω μαζί και το drone, γιατί μου είχε μείνει καϋμός να δω την όμορφη αυτή πόλη από ψηλά. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα, μολονότι η ατμόσφαιρα δεν ήταν ιδιαιτέρως διαυγής λόγω της άπνοιας. Δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί και πείτε μου αν έχω δίκιο που θεωρώ ότι η Χαλκίδα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας μας.